1
International Hotel Bucharest

Bucharest ja joulutori!

Helsinki - Frankfurt - Bucharest matka sujui mainiosti, mutta aamuherätykset 3:30 oli taas aika karu.

Niin ja korva meni lukkoon koneessa, eikä vielä hotellille tullessa ole auennut. Soi ja vinkuu ja vähän kipee, eikä kuule mitään😂😬

Bussi, juna vai taksi - no siinäpä pulma. Otetaan taksi. Sen ottaminen olikin ihan hauska operaatio. Mennään koneen luo, valitaan haluttu taksiyhtiö, valitaan käteinen tai viucher, ja sitten kun on vapaita takseja lähimailla, niin se kone sylkäisee lapun.....alla

Tämän kanssa sitten odottamaan 8 min ja itse tuosta arvot mitä pitää vahtia.....

Rekkari on tuo B-145-AYA😀

Taksi oli halpa 40 leuta eli se olikin ilmeisesti se halvin vaihtoehto.

Ajomatka sujui champs elyseetä riemukaareen alta kohti ”pikkupariisia” tai ”idän Pariisia”......hetkinen meidänhän pitäisi olla Romaniassa.

No onhan nuo talot aika rähjäisiä - osa. Mutta valtavia ja kruusailtuja.

Hotelli löytyi ja ulkopuolelta erittäin prameahko ollut joskus. Sisältä nyt kulahtanut, perus ja kuuma! Saas nähdä kuinka täällä saa nukuttua.

Onhan tämä eteinen kiva.

Ensimmäinen ajatus on, että tämä on mielenkiintoinen kaupunki.

Siis ihan pikku lepohetki ja suunnittelu päälle.

Tällä suunnittelijalla on kaikki mukana, postit laput ja kynät. Nyt on kohde määritetty ja mun kepsi päälle ja ei kun menoks.

Pimeä ehti tulla, joten valot alkaa näkymään kivasti. Tuonne vanhaan kaupunkiin ja baareihin on vähän reilu kilometri.

Ne ensinmäiset😍 Ja GT Hendriksistä - huomaa kurkkujen kauneus.

Ruokaaaa😳 - voi hurja. Eihän tätä nyt syö millään, eikä kyllä mennytkään. Hitsin hyvää kyllä. Ruoka ja juoma \240(plo viiniä) oli 19,50 per nenä.

Yhdet vielä......ja sitten nukkuun. Edellisyön vähät unet vaikuttaa.

Täällä on pakkanen. Vesikourut jäässä.

Mutta jalkapallon peluuta ei pienet pakkaset ja lumisateet haittaa 😀

Hyvää yötä💕

2
Bucharest

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntana aamupala. Ei mitään taivaallista, mutta kaikki tarpeellinen ja vähän kivoja hummuksen tapaisia tahnoja - oli muuten hyviä.

Täytyyhän sitä kuohuvaa saada asmujuomaksi.....

Hotellin kaks + 4/5 tähteä. Kyllä mä ton yhden sakarankin antaisin.

Ensimmäinen kirkko....,poikettiin ja sitten niitä löytyi enemmän ja poikettiin ja poikettiin ja olikohan vielä yks missä poikettiin. Ei saanut kuvata sisällä ja lakko piti ottaa pois päästä - siis mehän ei tietenkään oltu lakki päässä, mutta ne muut turistit.

Piru, saatana tai joku.

Tää oli sitten vähän rennompi tyyppi.

Ensimmäinen joulutori ja täällä kuuma viini käteen.

Puinen kuusi🎄🎄🎄

Kivoja myyntikojuja.

Päästiinhän me 100 metriä ja löyty kiva pubi.

No, juomien lisäksi löytyi etruokajälkkäri. Tytöt otti irish coffeet ja mä GT:n

Täällä on muuten kansallispäivä ja lippuja joka puolella. Lentokoneita lenteli aamulla hotellin yllä ja telkusta nähtiin sotilasparaatin pätkää.

Niin ja täällä nuo rakennukset on pikkusen isoja - joku on ollut suuruudenhullu😳

Sitten tulikin jo nälkä ja löydettiin Petran etsimä ruokapaikka. Oli suosittu mesta ja ruoka oli hyvää. Pastaa ja viennin leikettä.

Niin se suuruuden hullu mies.....toi on kyllä ihan käsittämättömän kokonen rakennus.

Palatsin edestä olevalta aukiolta löytyi sitten se joulutori. Iso, kiva, pieniä kojuja, iso kuusi, ihmisiä musiikkia.

Nyt löytyi ostettavaksi asti joulukoriste. Lasinen sieni.

Mun kaverit palelee❄️❄️❄️❄️❄️

Luo seimen käy pakanien tie

Tonttuneidot kuusen ympärillä.

Torilta on vähän matkaa kotiin, eli lähipubiin mars. Tää on kiva mesta.

Nyt hetken huilaus hotellilla.

Saatiin Petra hereille, niin taas jo alkoi nälättämään. Mutta nyt ei jakseta kauas. Otetaan oman kadun paikat. Vatraan syömään - olipahan muuten hyviä lihapullan tapaisia mitä söin. En muista koska olis ollut noin hyviä. Eikä noissa kasvisvartaissakaan ollut mitään vikaa. Toi vihreä oli päästä mieto, mutta sitten alko polttelen.

Nämä rommi kolat ja pari muuta ennen näitä meni sitten tässä lähipubissa. Siellä sitten menikin yli puolen yön.

Hotellin aulassa kivoja yksityiskohtia.

Kaupasta haettiin aamukuohari ja ilta amaretto. No nyt kello on puoli kaks ja amartosta on mennyt yli puolet, lilan lehmän suklaat on syöty (paitsi Anne) ja melkein pussillinen sipsejä. Sivussa sitten iltalehden kysymykset useammalta päivältä. 5-8 tiedettiin - hyvä me!

Nyt me valmistaudutaan nukkumaan!

3
Strada SmΓ’rdan 4, BucureΘ™ti 030167, Romania

Huomenta!

Hyvin nukutun yön jälkeen aamupalalle ja aamukuohari huoneessa. Taas valmiina uusiin seikkailuihin.

Niin se korva aukesi eilen, mutta ei se oikein kunnossa ole. Sain myös kivan nuhan ja ääni on melkein mennyt, mutta eipä tämä menoa haittaa.

Suunta kohti vanhaa kaupunkia.

Matkalla soittoniekat piristi päiväämme. Tällä kiva vekotin. Kun vein yhden ronin kassiin, sain iloisen hymyn ja joulumusiikkia. Kitaristi vähän kauempana sain myös ronin.

Täältä löydettiin ekana päivänä vähän joulukrääsää ja tultiin uudestaan. Tää kirjakauppa on mun mesta. Nätti, viihtyisä ja ylhäällä bistro. Täällä vois viettää koko päivän. Kirjoja enemmän englanniksi, kun millään muulla kielellä.

Mukaan tarttui ihan ittele 365 drawing book - koko ens vuoden saan koittaa tehdä jotain uutta kivaa.

Ja sieltä löytyi tämäkin💕

Bistrosta sai pientä ihanaa välipalaa. Lämmintä leipää ja perinteistä paprika paputahnaa. Oli muuten hyvää. Rosee maistui hyvälle, mutta haisi tunkkaiselle likakaivolle.

Siinä suunniteltiin luostarissa käyntiä ja paljastui, että käytiin siellä jo eilen😀 oli meinaan se eka kirkko.

Tämä kuva vielä siis siitä eilisestä luostari kirkosta.

Mun uudet kengät on hyvät.

Matka jatkuu kohti vanhan kaupungin kujia. Rähjäistä kauneutta💕

Nälkä, mikä ihana syy poiketa sisälle lämmittelemään. Tää risotto oli kyllä ihan huikean hyvää. Tosin suolaa oli muistettu laittaa ihan reippaalla kädellä - onneks tykkään suolaisesta ruuasta.

Lisää pieniä katuja....

....... edullisia tarjouksia😉

Kissat tulessa ja myös nakuina olis niitä nähnyt 😀

Matkan piristykseksi tullessa kentällä asetettii tehtävät meille. Eläin - väri ja tunne/olotila. Nämä piti kertoa ennen kuin tiesi mitä niillä pitää tehdä🤪 Sanottu aihe piti saada kännykän kuvaan ja mielikuvitusta sai käyttää ratkaisuissa.

Mun ratkasu: sammakko-oranssi-ilo (toi on se hetki lauantaina, kun korvat aukes).

Petran: serpra-musta-vankikarkuri

Anne: Koira-harmaa-vapaus

Johan tässä käveltiin pari korttelia, niin on aika poiketa juomaan jotain. Skybar houkutteli. Sky = kaks kerrosta korkee😂 mutta meni sinne hissi. Ja onhan hitsin kiva paikka.

Sammakko hyppäs kuvaan - tää poika tuli kotiin täältä.

Otettiin yhdet ja toiset 🍷🥂🍹🍸🥃

Ja sen verran vierähti aikaa, että ulkona tuli pimee. Tästä paikasta kun kesällä vedetään seinät ja katot auki, niin on varmaan ihan huikee mesta.

Nimi oli skybar Nomad! 👍👍👍

Juodessa tuli tietenkin nälkä, niin etsittiin tällainen kiva mesta. Puitteet aivan mahtavat ja tarjoilija mukava. Ruoka oli kyllä reissun heikoin. Mikä kyllä tarkoittaa silti ihan syötävää.

Tämä siis mestan nimi ja sijaitsee ihan huikeassa rakennuksessa. Mutta ehkä kannattaa käydä täällä vaikka juomassa jotain ja mennä muualle syömään.

100 vuotta kansallispäivän juhlallisuudet näkyivät jouluvalojen lisäksi katukuvassa. Upeasti valaistuja rakennuksia. Ylpeyttä omasta lipusta: niitä oli meinaan joka paikassa: autojen ikkunoista/kattotelineistä, ravintoloiden pöydissä ja joka paikassa.

Vielä piti sitten käydä kotipubissa ja kaupan kautta huoneeseen, missä sitten viimeiset amaretot, siiderit ja lilat lehmät (onneks Anne varas omistaan meille aamuks pari palaa.

Hotellille kävellessä meidän eilisessä ruokapaikassa oli jotain isoja herroja tai hitsin rikkaita, kun korvanapilliset turvamiehet piteli ovia auki ja vikkluauto odotti sivummalla - ilmeisen hyvä ruokapaikka😀

Tää reissu jää kyllä mieleen siitä, että syötiin ihan hirveesti. Tai no kaks kertaa päivässä, mutta annokset oli niin kohtuuttoman isoja. Hyvää ruokaa, edullista.

Tykkäsin bucharestista, joulutorit ei isoja elämyksiä tuoneet.