1
Cairns

Welcome to Cairns

2
Cairns

Šnorchlování na Great Barrier rief s Ocean freedom

Jako by nás ponořili do akvárka a kokem nás plavaly všechny ty krásně zbarvenÿ rybičky a na dnu byly hvězdice a rostlinky.

3
Cairns

Cesta k vodopádům

Opouštíme little heaven

Půjčujeme černý koráb

A vyrážíme pryč z Cairns

4
Millaa Millaa

Milla Milla waterfalls

Po celkem vydařenéˇ spánku jsme se vydali na cestu.

Milla milla waterfalls

Milkdairy - vyhlášené místo

A pak už jen jízda

1 z mnoha lookoutů

A free parking, free overnight

Přes Townsville na Magnetic Island

Po skvělé snídani nás čekalo pár úkolů ve městě. Po zaparkování jsme se stavili vyzvednout náš balíček na poštu a uzavřit naše pracovní období v Austrálii požádáním o předčasné tax return.

.... tak ani balíček ani daně jsme nevyřidili.

Ubytování bylo v příjemných chatičkách jako na táboře.

Koupání bylo v Horseshoe bay \240vyhrazené sítí kvůli milým tvorům jako jsou .... hned vedle cedulky s představením je i jako první pomoc ocet.

Odpočinkový den na Magnetic Island

po báječné snídani jsme měli v ceně balíčku “wild life tour”. Takže selfie s želvičkama, ještěrkama, hadem, wombatem a hlavně koalou bylo v ceně. Nakolik byla tour wild si můžete domyslet.

5
Ayr

Magnetic Island - přiblížení k Airlie beach

Ráno jsme si přivstali pro ranní prochazku a uz 9:40 jsme cekali na autobus. Nase ferry nam frnkla pred nosem nez jsme dorazili autobusem a tak jsme se rozhodli osvezit zmrzlinou. Vyhodne baleni 4 kusů. (Menší nelze pořídit.) Ondrášek zvládl 2 kusy a mne ten 2. paní prodavačka schovala do lednice na později.

Po pokedni si to uz frčíme na jih. Zítra potřebujeme být na Airlie beach. Projíždíme krajem cukrové třtiny a manga. K mojí nelibosti, žádný výprodej manga nepotkáváme a tak si ho alespoň kupujeme v Ayr spolu s klokaními steaky.