No entries have been mapped yet.

Xin Chao,

Daar ben ik weer. Echt het idee alsof ik hier al twee weken zit, zoveel onderneem ik op een dag!! Gisterochtend stond ik in mijn eentje \240bij de Hoan Kiem Lake foto’s te maken. Ineens werd ik aangesproken door een Vietnamese dame van 55 jaar oud. Zij wilde graag de highlights in Hanoi aan mij laten zien. Even later sloot er een Vietnamese jongedame en Amerikaanse jongeheer bij. Wat een gezelligheid!! We stopten bij een bankje, waar we eindeloos hebben gekletst met elkaar, foto’s van elkaar hebben gemaakt (making memories together, dat zinnetje vergeet ik nooit meer haha), \240ik hen wat Nederlandse woorden heb geleerd en zij mij Vietnamese woorden, zoals:

- Hello> Xin Chao

- How are you?> Ban co khoe khong

- Thank you> Cam on

- Goodbye> Tam biet

- Sister> Chi gai

- Mother> Me

- Father> Bo

Wat hebben we gelachen met zijn allen, vooral om mijn prachtige Vietnamese uitspraak (ahummmm haha). We hebben heerlijk Vietnamees gegeten en gedronken, zoals een soort deegballetjes met suiker en Vietnamese koffie gedronken (koffie met ijs en zoete melk). Rond 17:00 uur gingen de twee Vietnamese dames naar Engels les in the city center of Hanoi en gingen de Amerikaanse jongen en ik (ieder apart)naar ons hostel.

Eenmaal in het hostel aangekomen, bedacht ik me dat ik nog geen plannen had voor in de avond. Ik besloot een bericht in de besloten facebookgroep ‘backpackers Vietnam’ te gooien. Binnen enkele minuten kreeg ik een enthousiast antwoord op mijn bericht van twee Nederlandse meiden. Lekker samen Vietnamees gegeten, zoals Vegetarian Noodles en Vegetarian, fresh spring rolles (beetje voorzichtig met vlees, voordat de wc straks mijn grootste vriend wordt). Na het uiteten gingen wij naar de Thom’s bar. Daar namen we een lekker biertje genaamd Tiger. Na een lange tijd buiten te hebben gezeten, werd het tijd om de dansvloer onveilig te gaan maken. Wat was het leuk, veel backpackers, goede muziek en weer nieuwe mensen ontmoet.

Vanochtend werd ik wakker en ik schrok me rot van het weer. Echt de regen kwam met bakken, maar echt met hakken uit de lucht vallen (na weeën van de tyfoon van gisteren, ergens anders in Vietnam). Tijdens het ontbijt sprak een jongen (from Australia, Aussieee) mij aan. Hij vroeg of ik al plannen had. Ik keek naar buiten en dacht nou niet meer, omdat je echt kon zwemmen op straat. Uiteindelijk zeiden we tegen elkaar, hoppa regenjassen aan en gaan met die banaan. Eenmaal beneden in het hostel aangekomen, ontmoette wij nog een Australische backpacker, waarna we in the Old Quarter (wijk in Hanoi) koffie hadden gedronken met elkaar. In de middag had ik met de twee Nederlandse meiden (gisteren ontmoet) afgesproken om naar een shopping mall te gaan, aangezien het weer nog steeds erg slecht was. Eenmaal daar aangekomen zagen we dat er een bios was. Normaal zou ik dit nooit, maar dan ook nooit doen in zo’n mooi land, maar met dit weer konden we niet zoveell ondernemen. We hebben de film ‘ Fast and Furious’ gezien (gelukkig wel Engelse ondertiteling). Rond een uurtje of 17:00 uur kreeg ik een Facebook bericht van de Australische jongen die ik vanochtend had ontmoet. Hij vroeg of ik zin heb om samen met een vriend en hem te gaan dineren vanavond. Tuurlijk, hartstikke leuk!

Na de shopping mall en de bios ben ik naar mijn hostel terug gegaan, om daar alvast mijn rugzak in te pakken voor morgen: CRUISE TO HALONG BAY, soooo excited!! :) Hier verblijf ik twee dagen/ 1 nacht. Na Halong Bay word ik met de nafhtbus opgehaald om vervolgens naar Sapa door te gaan (twee nachten/ twee dagen). Na Sapa word ik weer terug gebracht naar het hostel waar ik momenteel verblijf in Hanoi. De volgende dag ga ik naar Tam Coc, Ninh Binh etc, waar ik een hostel voor heb geboekt.

Oké luitjes, ik ga mij nu snel klaarmaken voor vanavond!!

Liefs,

Marijn

Cruise Halong Bay:

Hiking Sapa: