1
Cairns

Zo, eindelijk wat tijd om mijn eerste update op te schrijven! Ik ben nu ongeveer 48 uur in Australië en ik heb zeker niet stil gezeten.

De vlucht ging prima, gelukkig goed door de wachtrijen gekomen en niet vertraagd dus ook mijn overstap op Singapore makkelijk gehaald. Ik had van te voren 2 meisjes leren kennen die ook op dezelfde vlucht zaten van Amsterdam naar Cairns, dus we hebben fijn samen kunnen wachten en een taxi naar het hostel genomen.

In het hostel was ook al een ander meisje die dezelfde dag uit Nederland was aangekomen, en daar heeft zich er nóg 1 bijgevoegd later. We zijn dus nu met 5 nederlandse meiden. Wel gezellig om meteen al mensen te kennen, maar het is wel véél nederlands ha.

Het hostel is prima, er is een zwembad waar ik nog niet in heb gelegen en een bar waar ik nog niet heb gedronken 😬.

Cairns is een surfer/strand stadje, alleen…. Is er geen strand. Er is een moddervlatke die met eb ongeveer een kilometer doorloopt en met vloed 10 cm water heeft. Ze hebben wel een “lagoon”, wat een groot zout water zwembad is vlak naast de zee. Maar die is nu 2 weken dicht voor onderhoud. Heb ik weer!

De eerste dag heb ik vooral dingen gedaan \240als telefoonnr regelen en boodschappen doen. Vandaag zijn we naar de botanische tuin gelopen en daar in de buurt een wandeling gemaakt. Er is heeeel veel te zien hier in de buurt, waaronder het Great barrier reef, en ik denk nu al: aahhh wanneer moet ik dat allemaal zien?! Maar dat komt vast wel goed :D

Overstap in Singapore

Cairns

Het hostel

Uitzicht vanaf de wandeling

Begint alweer goed. Nog niks gespot gelukkig

De ‘Esplanade’ in Cairns

2
Cairns

Ik heb een baan! Samen met een van de nederlandse meisjes uit het vliegtuig ga ik in de bar van een hotel werken. Het is in Chillagoe, een gehuchtje in the middle of nowhere ongeveer 3 uur ten westen van Cairns (alhoewe 3 uur in australische begrippen natuurlijk om de hoek is). We krijgen gratis inwoning en ook gewoon goed betaald. Én we mogen hun auto gebruiken als we eens ergens heen willen! Het hotel wordt gerund door de eigenaar en zijn gezin. We beginnen komende maandag, en worden opgehaald door de eigenaar. Oja, de eigenaar is nederlands. Misschien wilde hij daarom graag ons. Het plan is om er 3 maanden te blijven.

Chillagoe staat zelfs in mijn lonely planet vermeld want ze hebben mooie grotten en een spooky verlaten fabriek die je kan bezoeken. Het ligt wel in de woestijn dus het is er nu al een fijne 32 graden. (Maar he, droge hitte!)

Verder heb ik niet heel veel spannends gedaan de laatste paar dagen, meer dingen als bankrekening openen blabla. Lig nu wel op een heerlijk tropisch strand dit te typen. Ik heb de komende dagen heel veel gepland dus daar horen jullie later meer over :)

Voor nu nog maar een paar extra foto’s van de eerste paar dagen.

Slangenboom

Rondje fietsen door Cairns

Palm Cove

Trinity Beach (waar ik nu lig 😎)

Hier ga ik werken!

3
Chillagoe

Zo, heeele intense week achter de rug. Ik ben nu in Chillagoe, waar ik net mijn 2e shift achter de bar erop heb zitten. Maar laat ik eerst nog even vertellen wat ik allemaal heb gedaan in de paar dagen voordat ik hierheen kwam.

Ik ben op een 'waterfall tour' geweest, waarmee we met een groepje langs allemaal mooie watervallen (duh) in de buurt van Cairns zijn gegaan. Het was super goed georganiseerd, met zo een jolige tourguide die dan spelletjes ging spelen in de bus en liedjes meezingen. Klinkt stom maar het was heel gezellig. Zijn bij 4 stops geweest, waar we elke keer konden zwemmen. Aan het begin was dat leuk, maar na 2 x weer in je natte bikini in de bus zitten was het wel een beetje koud ha. Maar uiteindelijk wel helemaal waard, om onder een waterval door te zwemmen en van een natuurlijke rock slide te gaan. Ennnn als laatste stop gingen we vogelbekdier spotten! Ze zijn blijkbaar best wel moeilijk te spotten, en maar 2% van australiers hebben er ooit 1 gezien, maar wij zagen er meteen meerdere! Ze zijn veel kleiner dan ik had verwacht, echt super schattig.


Ik ben ook een nachtje wezen hiken en kamperen op Fitzroy Island, een klein eilandje ongeveer 45 min met de ferry vanaf Cairns. Dat klinkt heel avontuurlijk, maar de camp ground was van het enorme luxe resort dat midden op het eiland staat. Er waren wc's, douches, zelfs sponsjes voor de afwas. En ik mocht gebruik maken van hun faciliteiten zoals het zwembad, wat ik de 2e middag ook lekker heb gedaan. Het eiland zelf is wel echt super mooi. Het is echt een tropisch paradijs. Ik heb daar ook nog gesnorkeld en toen zelfs een schilpad gezien. Oooh en we zagen ook walvissen en dolfijnen op de ferry erheen!


En misschien wel het bijzonderste: op zondag ben ik gaan duiken op het Great Barrier Reef. Dus met zuurstoftank en all. De eerste duik was wel heel spannend, en tegen de tijd dat ik eindelijk een beetje het gevoel had dat ik het ademenen enzo doorhad was het alweer afgelopen. En je moest de hele tijd arm in arm gelinkt met de instructeur en de andere duikers. Maar toen kon je voor heel goedkoop een 2e duik doen en daarbij mocht je wel zelf zwemmen dus dat heb ik toen gedaan en dat was echt een super goed idee. Zijn tussen het reef doorgezwommen, op de zeebodem gaan zitten en zelfs allemaal dingen aangeraakt, die allemaal heel anders voelen dan je zou verwachten. En het GBR ziet er echt net zo uit zoals je op de plaatjes ziet!! Heeele vette ervaring. 😍

Josephine Falls

Milla milla falls

Bananas!

De watervall bij de lunchplek

Fitzroy Island

Fitzroy

Het strand op Fitzroy is oud koraal

Zonsondergang op Fitzroy

Fitzroy resort

Rockslide

Lekker dobberen in Lake Eecham (Er zat hier ook een zoetwater croc maar die zijn blijkbaar ‘friendly’

Vogelbekdier!

De waterfall tour

Duiken 😍

Fitzroy

Jungle

4
Chillagoe

En dan nu een update over m'n nieuwe baan! Het is nu woensdag, en ik ben sinds maandag in Chillagoe. De eigenaar/mijn nieuwe baas is ons maandag komen ophalen vanuit Cairns, want er gaat nagenoeg geen ov hierheen (1x per week een bus naar de stad een uur van Cairns). Het stadje is echt mini. Het is echt de ultieme outback. Er is 1 general store, 1 politieman en 1 pub (wij). Ik had gister mijn eerste shift, een sluitdienst. Van te voren zeiden ze dat ze dicht gaan wanneer de laatste klanten weg zijn en dat is meestal rond 9 uur. Nou had ik een geluk dat het gister meteen tot half 12 door ging! De klanten hier zijn echt wat je verwacht van de outback. Vooral miners en locals. Ze komen om half 6 binnen en stoppen niet meer met drinken. Sommigen drinken echt meer dan 12 drankjes per avond. Gekkehuis. Vandaag werkte ik overdag en toen ging het er gelukkig iets minder hard aan toe, dan komen er ook iets meer toeristen langs. Maar alsnog wordt er veeeeeel gezopen.

Ze zijn vaak amper verstaanbaar door hun accent en dan hebben ze ook nog allemaal random bijnamen voor drank en formaten. Ze drinken hier 'scooners', dat is een formaat kleiner dan een pint. En het normale biermerk is Great Northern Classic of Crisp. Maar omdat er een witte of zwarte vis op de fles staat noemen ze die ook wel White Fish of Black Fish. En flesjes noemen ze vaak 'stubbies'. Dus dan komt er iemand en die bestelt a stubbie of black fish, en dan moet je even heeeel lang denken wat ie nou bedoelt haha. Iedereen is wel super aardig en verwelkomend. Zij vinden het natuurlijk ook allemaal spannend om eens nieuwe gezichten te zien.


We werken in principe 6 dagen met afwisseld dagdienst en avonddienst, en we hebben dezelfde dag vrij. Ik heb verder nog niet echt de omgeving verkend, maar maandag gaan we naar de grotten hier, die blijkbaar heel mooi zijn.
Er komen waarschijnlijk de komende paar maanden wat minder updates omdat ik niet veel spannends doe, maar hopelijk heb ik soms nog wel wat leuks met jullie te delen :)

Mijn kamer

De bar 1

De bar 2

De ‘huiskamer’

Rex, de lieve hond